Фото: сайт Ради національної безпеки й оборони

"Буде поставлено додаткові системи ППО": Данілов зробив рішучу заяву

Україна найближчим часом отримає нові протиповітряні засоби для захисту об’єктів інфраструктури. Керівництво держави активно працює над цим питанням.

Таку заяву зробив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, пише "Українське радіо".

"З урахуванням того, що ми зараз перед зимовим періодом, питання ППО стоїть на порядку денному. Президент та всі люди, які займаються питаннями забезпечення нашої країни у воєнний час, працюють з цим питанням. Найближчим часом буде поставлено додаткові протиповітряні засоби ураження від ракет саме для того, щоб ми перш за все зберігали нашу інфраструктуру", — наголосив Данілов.

Данілов повідомив, що йдеться про енергетичні об’єкти, тому що у випадку, коли буде зниження температури, то населення має отримувати електрику та бути в теплі.

"Якщо ми згадаємо, яка ситуація була в нас на лютий 2022 року, то ми благали світ і президент щодня звертався щодо того, аби нам закрили небо. Сьогодні ж ми закриваємо частину території, проте, на жаль, не вся територія ще закрита. Ми робимо все необхідне, щоб найближчим часом максимальна кількість нашої країни була захищена саме засобами ППО. Це дуже важливо для нашої країни, для наших громадян, для наших населених пунктів, тому що там живуть люди й вони мають мати гідні умови для свого існування", — додав Данілов.

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що Україна вже має на озброєнні весь номенклатурний перелік протиповітряної оборони, про який домовлялася із західними партнерами. Але кількості цих систем все ще не вистачає.

Нагадаємо, що Ігнат також заявив, що в Україні "щільної" протиповітряної оборони зараз немає фактично ніде. Він пояснив, що "щільність" полягає саме у захисті об'єктів критичної інфраструктури, до якої входять: об'єкти енергетики, паливно-енергетичного сектору, на півдні — це портова інфраструктура, це продовольча інфраструктура.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.11.2023 20:55