"Будемо стояти скільки потрібно": у Донецькій ОВА розповіли про обстановку в Бахмуті

У Бахмуті Донецької області ситуація залишається напруженою. Українські військовослужбовці докладають всіх зусиль, що ворог не захопив місто.

Про це розповів голова Донецької ОВА Павло Кириленко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За словами Кириленка, наразі не виключаються жодні варіанти розвитку подій і навіть захоплення Бахмута російськими військами.

"Не виключаємо ми будь-які сценарії. Але діємо виключно по вертикалі. Всі військові перебувають на рубежах захисту. І вживаються всі максимальні заходи, щоб цього не відбулося", — сказав Кириленко.

Проте, очільник Донецької ОВА запевнив, що українські військові роблять усе можливе, щоб ворогу не вдалося взяти місто під свій контроль.

"Але, звичайно, з урахуванням того, що для ЗСУ, для військового командування захист рідної землі, територій, суверенітету держави, безумовно, є найвищим пріоритетом, але при цьому ми розуміємо, що життя та здоров’я наших захисників є одним з основних пріоритетів. Тому, вибачте, використовувати захисників, як гарматне м’ясо, ніхто не буде", — зазначив Кириленко.

Також Кириленко пояснив, чи вдасться рашистам втілити свій план у життя і захопити Донеччину до березня.

"Ворог намагався вийти на кордон Луганської області у травні і максимум до липня захопити всю Донецьку область. Бахмут (ставилася задача) захопити у крайні терміни (і після цього вони вже були доволі розмиті)  це вересень 2022 року. Це я навів факти", — сказав Кириленко.

Очільник Донецької області додав, що розраховує на те, щоб "максимально зосередити зусилля" на оборонних укріпленнях, на проведенні "чіткої, скоординованої, злагодженої дії" з військовим командуванням для того, щоб захистити область.

"І скажу, що ті плани, які були на липень місяць, вересень місяць... Більша територія Донеччини була окупована. З урахуванням деокупації Лиманської і Святогірської громад наразі під контролем України, української влади, ЗСУ, в першу чергу, — практично 52% Донеччини. Тому ми будемо стояти стільки, скільки потрібно на своїй землі", — підсумував Кириленко.

Нагадаємо, протягом доби ЗСУ завдали дев'ять ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки окупантів. Крім того, авіація Сил оборони завдала два удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Також у Бахмуті ЗСУ врятували чоловіка після обстрілу. Два російських снаряди влучили в будинок, чоловік стікав кров'ю та міг загинути.

Війна, 07.02.2023 13:31