Ілюстративне фото. Джерело: armyinform

"Будуть ціллю для України": у ВМС пригрозили російським кораблям

Для України будь-які кораблі під прапором Військово-морського флоту Росії будуть законними цілями. Це стосується усіх суден ворога у будь-якому місці світового океану.

Таку заяву зробив командувач Військово-морських сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа, пише "Українська правда". Військовий також відреагував на інформацію щодо будівництва в Абхазії нової морської бази.

"Є така інформація. Це не зовсім база, а пункт базування, скоріше всього, для розосередження корабельного складу. Тому що не можна тримати весь флот на одній базі. Тим більше Новоросійськ не дуже приємний порт для базування через погодні умови, особливо взимку", — зауважив Неїжпапа.

За його словами, база у Севастополі дуже закрита, захищена від вітрів і географічно вдала для стоянки кораблів. Водночас порт Новоросійська незручний для стоянки кораблів.

Командувач Військово-морських сил України також відповів на питання про те, чи буде база РФ в Абхазії законною ціллю для України.

"Для нас законна ціль — будь-який корабель, який несе Андріївський прапор Військово-морського флоту Росії. Де б він не був у будь-якому місці світового океану", — наголосив Неїжпапа.

Раніше повідомлялось, що у 2023 році Збройні сили України знищили щонайменше шість кораблів і катерів російського Чорноморського флоту, а також до 700 загарбників, які входили до особового складу цих суден.

Нагадаємо, за даними видання ASTRA, під час атаки на борту великого десантного корабля "Новочеркаськ" Чорноморського флоту РФ перебували 77 російських моряків.

Своєю чергою генерал Бундесверу у відставці та військовий експерт Ерхард Бюлер заявив, що Велика Британія передала Україні ракети Storm Shadow з більшою дальністю, ніж це було офіційно оголошено. Це дозволило Силам оборони знищити "Новочеркаськ" у порту Феодосії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.01.2024 09:42