Олексій Данілов. Фото з відкритих джерел

"Будуть потужні системи": Данілов анонсував посилення української ППО взимку

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов анонсував посилення української протиповітряної оборони взимку. Від російських обстрілів Україну захищатимуть потужні системи ППО.

Про це він заявив в ефірі УП.Live.

"Це буде потужно, будуть потужні системи ППО. Це не системи, якими користуються мобільні вогневі групи. Про зовсім інші засоби ураження йде мова", — наголосив він.

Варто додати, що президент Володимир Зеленський під час прес-конференції за підсумками 2023 року, яка відбулася 19 грудня заявив, що Україна найближчим часом отримає додаткові системи Patriot для захисту неба від російських обстрілів. Точну кількість нових систем ППО український гарант не назвав.

Раніше Зеленський повідомляв, що Україна завжди обговорює посилення протиповітряної оборони. Це відбувається майже на кожній зустрічі зі світовими лідерами.

Нагадаємо, раніше речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявляв, що Україна отримала в тимчасове користування системи протиповітряної оборони від міжнародних партнерів. Це необхідно, аби посилити захист українського неба у період холодів.

Своєю чергою секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов вказував, що оренда систем протиповітряної оборони Україною у партнерів не є винятковою практикою у світі та є спрощеною процедурою для отримання систем захисту для проходження зимового періоду, коли Росія може відновити ракетні атаки на енергетичну інфраструктуру України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.12.2023 17:59