Фото: Дмитро Плетенчук. Джерело: "Укрінформ"

"Будують загадкову споруду": військові розповіли, як окупанти захищають Кримський міст

Російські окупанти продовжують стягувати на Керченський міст системи протиповітряної оборони навіть виставкових зразків. Водночас вони будують на переправі "загадкову споруду".

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук. Так, за його словами, росіяни дуже щільно запаковують окупований Крим саме системами ППО, які вони "тягнуть звідусіль". 

"Окупанти намагаються підтримувати цей імідж "непотопляемого авианосца", як вони називають його періодично. Тому так, їхня основна мета, це по-перше, залишити можливість використовувати цей плацдарм для запуску ракет, залишити можливість використовувати Крим як військову базу", — наголосив він. 

Плетенчук додає, що загарбники хочуть продовжувати використовувати Крим як логістичний ланцюжок для постачання південного угруповання своїх військ. За словами речника, раніше основну роль у цьому відігравав пором, а зараз Керченський міст, бо пороми не працюють.

"І навіть попри те, що міст не витягує цієї логістики, росіяни все одно намагаються максимально його захистити зі зрозумілих причин. Тому що це символ і, окрім того, не слід забувати, що Кримський міст це енергетична гілка для забезпечення Криму, вже не кажучи про постачання товарів повсякденного вжитку та пального", — зауважив Плетенчук.

Зокрема, на Керченському мосту можна побачити різні системи протиповітряної оборони, навіть є виставкові зразки комплексів. Водночас "загадкову споруду", яку будують окупанти поряд з Керченською переправою, Плетенчук назвав черговою перепоною. Він зауважив, що наразі важко зрозуміти, що саме будує там Москва, але споруда не має фундаментальний вигляд. 

"У будь-якому разі це чергова перепона, яка може захищати від можливих дронових атак, а можливо вона буде використовуватись як паралельний перехід, бо вони її будують у вигляді мосту. Думаю, що в цьому сезоні ми можемо і не побачити її через сезон штормів", — додав він.

Нагадаємо, раніше Плетенчук офіційно підтвердив знищення російського порома "Конро Трейдер" у порту "Кавказ" Краснодарського краю. За його словами, влучний удар українських воїнів по порту "Кавказ" має зменшити потенціал російських окупантів на тих локаціях, де вони ведуть активні бойові дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.09.2024 04:23