Фото: "Укрінформ"

У ВМС пояснили, чому флот окупантів не виходить у Чорне та Азовське моря

Ситуація в Азовському та Чорному морях наразі є стабільною. Впродовж декількох днів в обох морях не спостерігається активність російського надводного флоту.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук.

Представник ВМС наголосив, що станом на сьогодні всі боєздатні одиниці російського флоту перебувають в пункті базування "Новоросійськ". За його словами, росіяни переважно використовують підводні човни для створення своєї присутності в акваторії Чорного моря.

"Фактично, один підводний човен виходить в море, його змінює інший. Це дозволяє не лише демонструвати свою присутність, а й забезпечувати охорону бази. Надводні кораблі не ризикують виходити в море", — наголосив він.

Він додає, що переходи російських суден між морськими базами наразі відсутні. Водночас останній такий перехід проходив під час виходу з Азовського моря, коли стало очевидно, що перебування там окупаційного флоту є небезпечним.

"Вчора українські військові вкотре підтвердили, що ця територія перебуває під нашим вогневим контролем. Тоді вони доволі швидко повернулися на цю базу. З Криму такий вихід був так само після кількох влучних відпрацювань", — наголосив Плетенчук.

Нагадаємо, у липні Дмитро Плетенчук повідомляв, що після того, як з акваторії окупованого Криму вийшов останній сторожовий корабель росіян, в районі півострова залишаються ворожі кораблі забезпечення. За його словами, такі судна Чорноморського флоту окупанти можуть використовувати для буксирування, допомоги в морі чи в ході пошуково-рятувальних операцій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.08.2024 15:00