Фото: "Медіацентр Україна"

В акваторії Криму залишається "допоміжний флот" росіян, — Плетенчук

Після того, як з акваторії окупованого Криму вийшов останній сторожовий корабель росіян, в районі півострова залишаються ворожі кораблі забезпечення.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

"Так сказати, допоміжний флот. Ті одиниці, які також належать до військового складу. Це не цивільні судна, але вони не мають такого озброєння", — наголосив він.

Плетенчук додав, що ці судна Чорноморського флоту окупанти можуть використовувати для буксирування, допомоги в морі чи в ході пошуково-рятувальних операцій.

"Завдання у них різноманітні, без яких флот не може обійтись. Якщо брати великі десантні кораблі, їх там п’ять одиниць залишається досі, але є один нюанс. Вони досі їх не можуть доремонтувати", — додав речник.

Раніше, а саме 6 червня, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони, капітан Андрій Юсов повідомляв, що українські військові провели успішну морську атаку в Чорноморському районі тимчасово окупованого Криму. Внаслідок цього було знищено судно окупантів.

"Вночі знищено ще одне вороже судно в Чорноморській акваторії. Робота спецпідрозділів ГУР МО, морський удар, все влучно і ще мінус один ворожий корабель", — зазначив він.

Нагадаємо, 10 липня Міністерство оборони з посиланням на дані розвідки повідомляло, що за останній рік значно зросла частота ударів України по Чорноморському флоту Росії. Паралельно також збільшується їхня ефективність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.07.2024 01:27