Колаж: ua.krymr.com

Зростає частота українських ударів по Чорноморському флоту Росії: британська розвідка оцінила ефективність обстрілів

За останній рік значно зросла частота ударів України по Чорноморському флоту Росії. Паралельно також збільшується їхня ефективність.

Про це повідомило Міністерство оборони України з посиланням на дані розвідки.

Британські розвідники зазначили, що, за інформацією з відкритих джерел, у період з лютого 2022 року по червень 2024 року українські сили пошкодили або знищили 26 суден військово-морського флоту Росії, що діяли в Чорноморському регіоні.

Експерти з Великої Британії додали, що удари завдавали по всьому північному регіону Чорного моря, а також в Азовському морі.

До речі, український Генеральний штаб ЗСУ офіційно заявляє про 28 уражених російських кораблів і катерів та один підводний човен.

"За останній рік зросла частота та рівень пошкоджень, завданих українськими атаками у районі Кримського півострова, при цьому майже дві третини ударів припадає на цей період", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, неназваний високопосадовець НАТО заявив на полях саміту Північноатлантичного альянсу у Вашингтоні, що в НАТО сподіваються, що українські удари різними типами зброї по різних російських об’єктах триватимуть. Адже до цього вони мали суттєвий вплив на російську економіку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.07.2024 13:35