Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

У НАТО підрахували, наскільки скоротилася нафтопереробна промисловість Росії після українських ударів

У НАТО сподіваються, що українські удари різними типами зброї по різних російських об’єктах триватимуть. Адже до цього вони мали суттєвий вплив на російську економіку.

Про це повідомила "Європейська правда" з посиланням на заяву високопосадовця НАТО на полях саміту Північноатлантичного альянсу у Вашингтоні.

Він зазначив, що українські удари за допомогою різних типів зброї здатні досягати вглиб Росії. Тож вони чинять суттєвий вплив на російську економіку.

"Ми насправді бачимо, що удари України по російській території мають вплив на російську економіку, на нафтопереробку, на російський експорт енергоносіїв", — сказав посадовець.

За його словами, цей вплив настільки великий, що Росія запровадила внутрішні обмеження на експорт бензину й інші обмеження такого роду.

"Обсяг російської нафтопереробки скоротився на близько 17%. Вважаю, що ми й надалі будемо таке спостерігати, оскільки Україна використовує різні типи зброї, і це матиме подальший вплив на російську економіку", — наголосив посадовець.

У травні в США заявляли, що удари українських безпілотників по російській енергетичній інфраструктурі на початку цього року вивели з ладу 14% нафтопереробних потужностей Російської Федерації та призвели до зростання внутрішніх цін на паливо.

Нагадаємо, нещодавно на брифінгу в Білому домі координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що США не зніматимуть обмеження для Збройних сил України щодо ударів по території Російської Федерації американською зброєю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.07.2024 08:13