Фото: "Медіацентр Україна"

Росіяни виводять з Криму останній сторожовий корабель, — Плетенчук

Москва виводить з окупованого Криму останній сторожовий корабель Чорноморського флоту. 

Про це у понеділок, 15 липня, повідомив речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук.

"Останній сторожовий корабель ЧФ РФ просто зараз звалює з нашого Криму. Запам’ятайте цей день", — написав Плетенчук на своїй сторінці у Facebook. 

Варто наголосити, що наразі російське командування не повідомляло про це публічно. Водночас, за даними ВМС Збройних сил України, станом на понеділок, 15 липня, в Чорному морі не було російських кораблів. У Азовському — три російських судна, серед них немає носіїв "Калібрів".

Раніше, а саме 6 липня, командувач Військово-морських сил Олексій Неїжпапа повідомляв, що для того, щоб деокупувати захоплений росіянами Крим, необхідно знищити незаконно збудований Керченський міст, тим самим зруйнувавши логістику окупантів.

"Кримський міст — це логістичний ланцюг, який працює на агресора. І всі логістичні ланцюги для перемоги мають бути знешкоджені. Тому, звичайно, є така ціль. Напевно, не в таких обсягах (забезпечує військові поставки, — ред.), які були у 2022 році, тому що він був вражений. Але все ж таки залишається ланцюжком поставок для окупаційних військ", — наголосив він.

Нагадаємо, 10 липня Міністерство оборони з посиланням на дані розвідки повідомляло, що за останній рік значно зросла частота ударів України по Чорноморському флоту Росії. Паралельно також збільшується їхня ефективність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.07.2024 01:23