Фото forums.airbase.ru

Російський корабель зазнав пошкоджень у Норвезькому морі: подробиці від ГУР

У Норвезькому морі 1 липня зіткнулись російський корабель "Міхаїл Рудніцкій" та глибоководний апарат "АС-36". Це сталось під час випробувань.

Про це повідомляє у Telegram-каналі Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

У відомстві зазначили, що модернізація апарата відбувалось у Санкт-Петербурзі на потужностях "Канонерського судноремонтного заводу" з 2017 року. Носієм "АС-36" став рятувальний корабель північного флоту РФ "Міхаїл Рудніцкій". 

"У момент спуску глибоководного апарата на воду екіпаж "Рудніцкого" не впорався з керуванням, що призвело до зіткнення корпусів корабля та  "АС-36", — йдеться у повідомленні ГУР.

Як зазначають розвідники, внаслідок інциденту російський глибоководний апарат зазнав пошкоджень, які не дозволяють продовжувати випробування. 

"Нині росіяни проводять оцінку збитків та часу, необхідного для ремонту "АС-36", — додали в Головному управлінні розвідки.

Нагадаємо, у червні на російському великому протичовновому кораблі "Адмірал Левченко", який перебував у Баренцевому морі, розпочалася пожежа. Проблеми рашистам додало й те, що Росія не може обслуговувати самостійно двигуни, вироблені в Миколаєві.

Також у квітні у російському Примор'ї спалахнула пожежа на багатофункціональному судні постачання "Катерина Велика" проекту IBSV 10022 AH. Цей корабель вважався "гордістю Росії", а на воду його спускав особисто російський диктатор Володимир Путін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.07.2024 09:25