Фото: ілюстративне / соцмережі

"Була покинута напризволяще": Україна повернула з території РФ 17-річну дівчину

Мінреінтеграції спільно із громадською спілкою "Українська мережа за права дитини" повернули з Росії 17-річну Мирославу. Півтора року тому всупереч власному бажанню дівчинку відправили із тимчасово окупованої території навчатися в Росію.

Про це повідомляє прес-служба Мінреінтеграції. У 2014 році дівчина залишилася без батьків.

За даними відомства, дівчина жила у гуртожитку і по суті була покинута напризволяще. Тим часом намагалася знайти хоч когось, хто міг би підтримати та допомогти. Інформація про місце її перебування надійшла в Україну від небайдужих людей. Це і стало порятунком. За повернення дівчинки взялися представники Української мережі за права дитини у тісній співпраці з Мінреінтеграції в межах проєкту "Шлях додому".

"Увесь час були з нею на зв’язку. В тому числі на маршруті слідування. Чотири доби важкої дороги й ось нарешті вона вже в Україні", — йдеться у повідомленні міністерства.

У Мінреінтеграції висловили щиру вдячність Радниці — уповноваженій президента з прав дитини Дарʼї Герасимчук, МЗС, посольству України в Білорусі, Генеральному консульству України в Любліні, Ковельській райдержадміністрації та Держприкордонслужбі. Також у відомстві висловили особливу подяку голові правління Української мережі за права дитини Дар’ї Касьяновій.

Нагадаємо, 16 квітня з окупованої території України вдалося повернути ще одну дитину. П'ятирічний хлопчик два роки не бачив батьків.

Також 2 квітня до України з окупації повернули 17-річного хлопчика. Юнак прожив на захоплених територіях Херсонщини два роки.

Ще 17 квітня з тимчасово окупованих територій Херсонщини вдалося повернути ще дві родини з дітьми. Наймолодшій дівчинці всього три роки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 19.04.2024 14:12