Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента України

"Було багато спроб допомогти": Зеленський прокоментував повернення депортованого до РФ Богдана Єрмохіна

Президент Володимир Зеленський подякував усім, хто допоміг повернути додому вивезеного окупантами з Маріуполя українця Богдана Єрмохіна. Це сталося 19 листопада — саме в цей день хлопцю виповнилося 18 років.

Про це очільник держави повідомив у вечірньому відеозверненні.

"Окремо хочу подякувати кожному й кожній, чия небайдужість та ефективність допомагає нам повертати в Україну дітей, які були викрадені з окупованої території. Сьогодні нам вдалося повернути в Україну Богдана Єрмохіна — хлопця, який був вивезений із Маріуполя в Росію", — розповів він.

Зеленський зазначив, що було спроб йому допомогти.

"Я радий, що все спрацювало. Дякую всій команді, яка працює над поверненням українських дітей — це й Офіс, і омбудсмен, і наші міжнародні партнери, зокрема ЮНІСЕФ. Особливо я вдячний Катару за дієве посередництво й допомогу. Дякую!" — сказав він.

Історія повернення Богдана Єрмохіна

Богдана Єрмохіна з Маріуполя окупанти депортували в Росію у 2022 році. Тоді ще 16-річний хлопець опинився в дитячому санаторії у Московській області. У липні 2022 року його віддали під опіку ветеранки чеченської війни, росіянки Ірини Рудницької. Після цього хлопець звернувся за допомогою до адвокатки. Також він просив президента Володимира Зеленського допомогти повернутись додому.

19 листопада 2023 року Богдану виповнилося 18 років. Раніше він повідомляв, що вже отримав повістку про явку до військкомату Московської області 19 грудня. 

На початку листопада уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомляв, що Україна домовилася про повернення Богдана Єрмохіна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що батьки Богдана Єрмохіна померли, коли йому було вісім років. Його опікункою весь час була рідна сестра.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.11.2023 00:42