Омбудсмен Дмитро Лубінець. Джерело: Ukraine Media Center

Підліток з Маріуполя, якому видали повістку у РФ, скоро прибуде в Україну, — Лубінець

Неповнолітній українець Богдан Єрмохін з Маріуполя, якого під час окупації міста російські військові вивезли у Москву, скоро повернеться в Україну.

Про це у Telegram повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

"Офіційно підтверджую, що маємо домовленості про повернення Богдана до України та його возз’єднання з сестрою. Прошу всіх заспокоїтися, а головне не розповсюджувати неперевірену інформацію. Адже така публічність шкодить процесам повернення", — написав посадовець.

Дмитро Лубінець також наголосив, що готовий відповісти на всі запитання журналістів, розповісти деталі, але лише тоді, коли Богдан буде на території України.

Заява Богдана Єрмохіна/ Telegram Лубінця

Що відомо про Богдана Єрмохіна

Відомо, що на початку війни хлопець навчався у Маріупольському вищому металургійному професійному училищі та проживав у гуртожитку училища в Маріуполі. Під час окупації міста російські військові вивезли його разом з іншими дітьми до Москви, а потім перевезли до дитячого санаторію "Поляна" у Московській області. У липні 2022 року, попри наявність законного опікуна, його передали під опіку в російську сім’ю.

Батьки Богдана Єрмохіна померли, коли йому було вісім років. Його опікункою весь час була рідна сестра. Після депортації до країни-агресорки йому видали російський паспорт і влаштували на навчання, а у квітні хлопець намагався повернутися в Україну, однак його затримали на кордоні з Білоруссю й повернули назад до прийомної сім’ї.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у Росії триває "прихована" мобілізація на війну проти України. Проте влада країни-агресорки боїться офіційно оголошувати масову мобілізацію через ймовірність протестів. Російського президента Володимира Путіна також стримують це зробити вибори, які мають відбутися навесні 2024 року.

Раніше Богдан Єрмохін звернувся до президента Володимира Зеленського. Він повідомив, що перебуває на території Росії та просить українського лідера допомогти повернутись додому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.11.2023 16:52