Олександр Фацевич. Скріншот з відео

Бунт поліцейських у Дніпрі скінчився розформуванням полку особливого призначення

Днями у Дніпрі поліцейські з полку поліції особливого призначення влаштували бунт у відповідь на пропозицію керівництва приєднати їх до бойової бригади "Лють". Розв’язка подій стала відома сьогодні полк врешті розформовано, а поліцейських без виключення будуть переведені до штурмової бригади.

Про це повідомив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

"Оцінка ситуації надана, ухвалене рішення щодо розформування полку поліції особливого призначення ГУНП у Дніпропетровській області. Тобто полку такого не буде існувати. Ми, можливо, ухвалимо інші кадрові рішення щодо створення окремих рот для виконання специфічних функцій — охорона та інше. Всі без виключення співробітники полку будуть переведені у бригаду "Лють", — сказав Фацевич.

Він додав, що поліцейські, які відмовляються переходити у штурмову бригаду, будуть звільнені з врученням повісток. Також він наголосив на тому, що є рішення про збільшення штатної кількості штурмової бригади «Лють», і в першу чергу, вона буде доукомплектуватися поліцейськими з полків особового призначення.

"Це — кремінь, це найбільш підготовлені наразі поліцейські, вони є взірцем для інших", — сказав Фацевич.

Нагадаємо, за оцінками ISW, російські війська можуть формувати десантно-штурмові бригади у складі загальновійськових сухопутних з'єднань у рамках широкомасштабних військових реформ. Вони будуть діяти як спеціалізовані підрозділи для десантування і розвідки в тилу ліній оборони української армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.02.2024 12:43