Фото: росЗМІ

"Це буде важка боротьба": у ЦРУ оцінили можливості Росії контратакувати на Курщині

Країна-агресорка Росія спробує провести контрнаступ у Курській області для того, аби повернути собі втрачену територію. Однак на окупантів чекають важкі бої.

Про це повідомив заступник директора Центрального розвідувального управління США Девід Коен, передає Reuters.

"Ми можемо бути впевнені, що Путін піде в контрнаступ, щоб спробувати повернути цю територію. Ми очікуємо, що це буде важка боротьба для росіян", — сказав Коен.

Посадовець зауважив, що кремлівському диктатору Путіну доведеться змиритися з тим фактом, що "на російській території проходить лінія фронту", а російське суспільство буде незадоволене тим, що "від них забрали шматок території".

"Хоча Київ заявив, що не має наміру анексувати захоплену територію, українські війська будують оборонні лінії і, схоже, мають намір утримувати "частину цієї території протягом певного періоду часу", — зауважив Коен.

Водночас заступник директора ЦРУ додав, що наразі Україна контролює близько 300 квадратних миль (777 квадратних кілометрів) російської території. Відтак, на думку Коена, успіх України у Курській області "має потенціал змінити динаміку війни".

Крім того, він оцінив і ситуацію на Сході України. Як зазначив Коен, армія країни-агресорки досягла певних успіхів "надзвичайною ціною" у військах та техніці і "може захопити, а може і не захопити" Покровськ. 

"Але в кінцевому підсумку, нічого з цього не змінює правила гри в стратегічному сенсі для росіян", — вважає він.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомляв, що у Курській області Росії вдалося взяти у полон 594 російських військових. Водночас окупанти стягують на Курщину війська з інших напрямків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.08.2024 22:30