Фото: сайт президента

"Це дуже небезпечна річ": Данілов відреагував на скандальну публікацію NYT щодо війни в Україні

Сценарії, які були опубліковані ЗМІ Сполучених Штатів Америки, щодо можливих сценаріїв війни в Україні, не можуть бути прийнятними для нашої країни. Публікація цих "сюжетів" є досить небезпечною.

Таку заяву зробив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

"Усі, хто коментує зараз, якщо вони не є військовими експертами, це їхня особиста думка на ті чи інші процеси, які відбуваються. Не знаю, для чого вони це зробили. Перше — це точно не наш сценарій. Це так звані апокаліптичні сценарії, де неможливе може відбуватися. Саме від цього треба відштовхуватися", — заявив він.

Данілов запевнив, що всі названі сценарії подій у війні є складними та мають бути певні обставини, щоб вони починали рухатися".

"Це доволі неприємна річ, коли пишуть про тих чи інших керівників нашої країни. Я не знаю взагалі, для чого це з'явилося. Це дуже небезпечна річ. Я би не хотів проговорювати це питання і радив би всім не звертати на такі сценарії увагу", — додав секретар РНБО.

Розвідувальне управління Міністерства оборони США розглядало чотири сценарії розвитку війни в Україні. Про розробку сценаріїв стало відомо із секретних розвідувальних документів від 24 лютого 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.04.2023 07:48