Фото: Офіс президента

"Це їх величезна перевага": Зеленський повідомив про накопичення Росією 10 тисяч ракет С-300

Російська Федерація має у своєму розпорядженні 10 тисяч ракет С-300 для атак по українській території. Це ставить країну-агресора у виграшне положення під час війни.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський, пише The New York Times. За словами глави держави, щоденне використання бомб — це величезна перевага Росії. 

"Застосування систем С-300 — у них накопичилося 10 тисяч ракет С-300. Десять тисяч — це знов-таки їхня перевага. Чи є у світі відповідна зброя, щоб протистояти цьому? Так. Чи потрібна зброя краща, ніж те, що є в арсеналі Росії? Так. Чи є в Україні обидва ці елементи — достатня кількість та дозвіл? Ні", — заявив Володимир Зеленський.

Що відомо про ракету С-300

Ракети комплексу С-300 не балістичні, а керовані. Їх розробляли, щоб запускати по прямій лінії ракетою або літаком противника, але їх теж можна запустити по балістичній траєкторії, що й почала робити Росія для обстрілу наземних цілей. Залежно від конкретного типу установки та ракет-перехоплювачів, найбільша дальність може сягати 150, 200, 300 кілометрів.

Як відомо, питання посилення протиповітряної оборони України стало одним із перших пунктів на порядку денному на тлі загострення російських обстрілів. За словами президента Володимира Зеленського, для повного захисту українського неба потрібно близько 25 систем Patriot. У середині квітня Німеччина оголосила про надання Україні додаткової системи Patriot.

Нагадаємо, що наприкінці квітня очільник Пентагона Ллойд Остін попросив країни, які мають ракетні комплекси Patriot, передати їх Україні для посилення протиповітряної оборони.

Раніше повідомлялось, що Німеччина передасть Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Ці постачання можуть збігтися з наданням нашій країні винищувачів F-16.

Також 19 травня, президент Володимир Зеленський відреагував на обстріли Харківщини, внаслідок яких загинули люди. Він закликав союзників надати Силам оборони дві системи Patriot для захисту Харкова та області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.05.2024 21:56