Обстріл Ізраїлем Ірану. Фото з відкритих джерел

Ізраїль обстріляв російську систему С-300 під час атаки по Ірану, — ЗМІ

Під час атаки по території Ірану 19 квітня Ізраїль завдав удару по російському зенітно-ракетному комплексу С-300. Ізраїльська зброя включала технологію, яка дозволила їй уникнути радіолокаційної оборони Ірану.

Про це повідомило видання The New York Times, посилаючись на неназваних західних та іранських офіційних осіб.

Журналісти зазначили, що троє західних і двоє іранських офіційних осіб підтвердили, що в п’ятницю, 19 квітня, Ізраїль розгорнув безпілотники та випустив щонайменше одну ракету.

Окрім того, двоє західних офіційних осіб заявили, що ракету випустили з військового літака далеко від ізраїльського чи іранського повітряного простору. За словами однієї з них, зброя включала технологію, яка дозволила їй уникнути радіолокаційної оборони Ірану.

Двоє іранських чиновників заявили, що військові не виявили нічого, що входило в повітряний простір країни 19 квітня, включаючи безпілотники, ракети чи літаки.

Як відомо, напруга між країнами стрімко зросла 1 квітня після удару Ізраїля по іранському посольству в Сирії. Після цього Тегеран пригрозив Єрусалиму відповіддю, й вже у ніч на 14 квітня Іран обстріляв країну сотнями ракет та БпЛА, але Ізраїль успішно відбив атаку та знищив частину цілей ще на підльоті до території держави.

Після цього Єрусалим заявив, що обов'язково відповість Тегерану. У ніч на 19 квітня армія оборони Ізраїлю атакувала з повітря територію Ірану. Тегеран повідомив про збиття низки безпілотників біля міста Ісхафан.

Нагадаємо, що, за інформацією CNN, рішення Ізраїлю завдати удар по Ірану у відповідь на нещодавній обстріл, у ніч на 17 квітня, не підтримали у США, адже це може призвести до ескалації конфлікту в регіоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.04.2024 23:15