Фото: Twitter Олексія Резнікова

"Це такий треш": Резніков пригадав, як літав на переговори з росіянами у Білорусь

На початку повномасштабного вторгнення Росії українська делегація літала на переговори до Білорусі на гелікоптерах НАТО, які надала нашій державі Польща. Росіяни намагалися заманити українських посадовців на тимчасово окуповану територію нібито під приводом коридору, однак вони відмовилися від пропозиції ворога.

Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю Дмитру Комарову. За його словами, було ухвалено рішення добиратися до Білорусі через Польщу. 

"Ми зв'язалися з польськими колегами, і польські колеги підтримали нас. Ми дісталися Польщі, вертольотами країни НАТО BlackHawk ми перелетіли на територію Білорусі. Там і сіли, і вже звідти білоруським вертольотом долітали. Я думаю, що вперше вертольоти НАТО сідали на білоруську землю", — пригадав міністр.

Резніков додав, що двері вертольота були відчинені під час зльоту, попри те, що на вулиці була зима. Пілоти, які керували гелікоптерами, мали при собі автомати.

"Я сиджу, знімаю. Думаю, невже ми летітимемо в цьому морозі, пледики дали. Але потім зачинили ці двері. Це такий треш, ну серйозно", — додав очільник Міноборони.

Відомо, що навесні 2022 року Україна та Росія провели чотири зустрічі з приводу врегулювання ситуації, яку спричинила країна-агресорка. Сторони тричі зустрічалися у Білорусі, а один раз — у Туреччині. Пізніше діалог у такому форматі завершився.

Нагадаємо, що 5 травня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров знову заговорив про переговори щодо припинення війни. Він традиційно звинуватив США в агресії, яку РФ розпочала проти України. Голова МЗС Росії заявив, що не проти переговорів. Мовляв, РФ давно була готова до такого діалогу. За його словами, "припинити війну можливо тільки шляхом переговорів із західними країнами".

Водночас президент Володимир Зеленський неодноразово казав, що для України й усього цивілізованого світу російський диктатор Володимир Путін зараз — терорист. Тому про жоден діалог не може бути й мови.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.05.2023 23:42