Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

"Це терор у Кельні": у ресторані в Німеччині пролунав вибух, є поранений

У понеділок, 16 вересня, у німецькому місті Кельн пролунав вибух. Наразі навколо кільцевої дороги триває масштабна поліцейська операція.

Як повідомляє видання Bild, вибух стався в одному з ресторанів міста близько 06:00 ранку за місцевим часом.

Зазначається, що внаслідок інциденту постраждав прибиральник. Потерпілий перебуває у лікарні. Його стан оцінюють як важкий. Внаслідок детонації у вхідній частині будівлі впала плитка стелі та вибито вікна.

"Це терор у Кельні. Хтось підірвав вибухівку, хоч, мабуть, бачив, що там були люди. За моїми оцінками, це майновий збиток на 100 000 євро", — наголосив власник будівлі у коментарі виданню.

Міська поліція опублікувала попередження на своїй сторінці у соцмережі X (Twitter), де повідомила, що частина кільцевої дороги закрита. Правоохоронці закликали місцевих мешканців уникати району міста, де пролунав вибух. 

Раніше, а саме 30 серпня, у німецькому місті Тройсдорф на оборонному підприємстві прогримів вибух. Внаслідок інциденту двоє людей отримали серйозні поранення. Bild повідомляв, що до ліквідації наслідків інциденту масово залучали рятувальні вертольоти, поліцейські та пожежні підрозділи.

Підприємство, на якому стався вибух, належить компанії Diehl Defense. Відомо, що підприємства цієї компанії виготовляють зброю для України. Кримінальна поліція Німеччини припускає, що інцидент на заводі у Тройсдорфі є виробничою аварією.

Нагадаємо, 29 липня, на заводі хімічного концерну BASF у німецькому місті Людвігсхафен стався вибух. Надзвичайна ситуація стала причиною викиду димових газів. За даними видання BASF, у результаті вибуху 14 співробітників отримали легкі поранення, їм надали першу медичну допомогу на місці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.09.2024 11:02