Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента України

"Це вже не просто про передачу зброї": Зеленський відреагував на відправлення військ КНДР в Україну

Російська Федерація нарощує союзництво з Північною Кореєю, що виливається у направлення військових Пхеньяна на територію України. У цей час Сили оборони потребують більшої підтримки від партнерів.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні 13 жовтня.

"Ми бачимо, що нарощується союзництво між Росією й такими режимами, як у Північній Кореї. Це вже не просто про передачу зброї. Це фактично про передачу людей з Північної Кореї до військових сил окупанта. Очевидно, що в таких умовах наші відносини з партнерами потребують розвитку. Фронт потребує більшої підтримки", — сказав український лідер.

Зеленський зауважив, що коли йдеться про більшу далекобійність для України та більш рішуче постачання для наших сил — це не просто перелік військових засобів. Це про збільшення тиску на агресора, який буде для Росії сильнішим, ніж вони можуть витримати. 

"І це про недопущення більшої війни. Справжній мир може бути досягнутий лише завдяки силі, і увесь наступний тиждень буде присвячений роботі з нашими партнерами — заради такої сили, заради справжнього миру. Команди працюватимуть. Буде робота і з лідерами також. Дуже розраховуємо на те, що ухвалення рішень не забариться", — додав Володимир Зеленський.

Нещодавно видання Washington Post повідомило, що північнокорейські військові проходять підготовку на території Росії. Уже до кінця цього року декілька тисяч солдатів із Корейської Народної Демократичної Республіки можуть відправити на фронт в Україну.

Нагадаємо, в серпні координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявляв, що військова співпраця Росії з Північною Кореєю несе загрозу не лише Україні, а й для держав Тихоокеанського регіону. Кремль у нинішній ситуації нагально потребує допомоги союзників.

Раніше ЗМІ з посиланням на свої джерела у розвідці повідомляли, що на Донеччині Збройні сили України завдали ракетного удару по окупованій території, знищивши 20 військових, серед яких — шість офіцерів із Північної Кореї.

Своєю чергою керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко заявив, що російське керівництво хоче залучити до війни з Україною військових з Північної Кореї. Вони охоронятимуть кордон країни-агресора.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.10.2024 22:12