Фото ілюстративне. Джерело: weukraine

Частину України накрила пилова буря з Узбекистану: у яких містах забруднено повітря (відео)

У понеділок, 30 вересня, у різних містах України поширились повідомлення про погіршення стану повітря й наліт бруду та пилу. Хмара пилу рухається з Узбекистану.

Про це стало відомо з даних моніторингового сервісу Windy. Зазначається, що також пилом накрило Саудівську Аравію, Єгипет та низку інших країн.

Так, люди у Дніпрі, Полтаві, Сумах, Харкові та в окупованому Луганську скаржаться на якість повітря. У цих містах спостерігається пилова хмара, яка висить у повітрі. Зокрема, очевидці публікують відповідні відео у мережі.

Також місцеві мешканці повідомляють про важкість у повітрі та поганий запах. Зауважимо, що згідно з даними "Київ Цифровий", станом на 08:30 у столиці повітря чисте. 

Нагадаємо, у квітні в Україні після раптового похолодання вдруге за рік людей шокувала незвична негода з Африки. Кілька регіонів нашої країни накривала брудна злива — з неба лилася руда вода, яка залишила сліди на поверхнях предметів та рослинах.

Зокрема, прес-секретарка "Укргідрометцентру" Наталія Птуха заявляла, що присутність у європейських країнах піску із Сахари була зумовлена тим, що територією пустелі проходив атмосферний фронт. Саме він спровокував піщану бурю. Вона підкреслила, що до України на початку квітня дійшла тільки дрібнодисперсна частинка — пил із верхніх шарів атмосфери.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.09.2024 09:12