Фото: Офіс президента

"Чекати не будемо": Зеленський зробив різку заяву про контрнаступ

Контрнаступ Збройних сил України почнеться до того, як партнери нададуть літаки F-16. Держава не може зволікати із деокупацією своїх територій від російських загарбників. 

Про це розповів Володимир Зеленський у інтервʼю іноземним журналістам.

Армія не чекатиме, доки західні партнери ухвалять рішення про передачу сучасних західних винищувачів. Володимир Зеленський впевнений, що контрнаступ має початися раніше.

"Це б дуже сильно допомогло… Але ми розуміємо, що так затягувати ми не будемо, і будемо починати ще до того, як у нас з’являться F-16 або щось іще. Заспокоювати Росію, що у нас ще є кілька місяців, щоб почати навчатися на літаках, і потім вже почнемо... Ні, так не буде. Ми почнемо і будемо іти вперед", — заявив президент.

Зеленський запевнив, що реакції Росії на надання літаків боятися не варто — "найстрашніше вже відбулося, вони почали повномасштабну війну".

Нагадаємо, український сценарій закінчення війни має не дозволити Росії вчинити подібну трагедію в інших країнах. Тому для нас не підходить приклад завершення воєн у Фінляндії та Кореї.

Також президент Володимир Зеленський заявив, що під час повномасштабної війни були моменти, коли Україні певні країни обіцяли допомогу і підводили з вчасним її наданням.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 29.04.2023 19:53