Фото: Офіс президента

Зеленський пояснив, який сценарій закінчення війни має бути в Україні

Український сценарій закінчення війни має не дозволити Росії вчинити подібну трагедію в інших країнах. Тому для нас не підходить приклад завершення воєн у Фінляндії та Кореї.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час великого інтервʼю фінським, шведським, данським і норвезьким журналістам.

Фінський журналіст навів як приклад завершення війн свого часу у Фінляндії та Кореї, після чого запитав, як має виглядати український сценарій.

"По-іншому. Інша історія. Я вважаю, що якщо у нас буде сценарій із тих прикладів, які ви сказали, із сучасною Росією, з її намаганнями, з їхніми амбіціями, то після нас буде наступна країна. Я вважаю, такий шанс не можна давати Росії", — відповів президент.

На думку глави держави, війна з Фінляндією доводить його теорію про те, що РФ може розпочинати нові і нові війни.

"Тоді Фінляндії було так само боляче втрачати велику кількість людей, не тільки території, це була абсолютно кривава війна, де Фінляндія себе героїчно показала, і багато всього я читав про цю війну. А країни не заступилися за неї. Це дуже неправильно, дуже образливо. Це той приклад, який іще раз показує, що якщо ти не допомагаєш комусь і даєш агресору цю можливість, він знову прийде", — переконаний Зеленський.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що під час повномасштабної війни були моменти, коли Україні певні країни обіцяли допомогу і підводили з вчасним її наданням.

Також президент вважає, для України й усього цивілізованого світу російський диктатор Володимир Путін зараз — терорист. Тому про жоден діалог не може бути й мови.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 29.04.2023 15:59