Олександр Кубраков. Фото: "Укравтодор"

Чекаємо відкриття авіаційного простору: міністр Кубраков заявив, що Україна вже працює над цим питанням

Україна може вже у найближчій перспективі може відкрити авіаційний простір. Наша держава зробила декілька кроків у цьому напрямку, проте кінцевих термінів реалізації даного проекту наразі немає.

Таку заяву зробив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков під час форуму "Україна. Рік 2024". За словами посадовця, це складний процес, але перші формальні кроки Україна робить вже зараз. 

"Саме в ці тижні ми подаємо офіційні заяви, оцінку ризиків до відповідних регуляторів. Терміни називати точно ніхто не буде", — йдеться у заяві міністра інфраструктури України.

Кубраков також наголосив, що у процесі відкриття авіапростору України важливу роль відіграють складні безпекові питання і для нашої держави необхідно, щоб європейські та американські безпекові регулятори підтвердили наш алгоритм дій.

Нагадаємо, 20 липня в Україні з візитом перебувала делегація у складі керівників найбільшого в Європі лоукостера Ryanair. Вона проводила перемовини з керівництвом міжнародного аеропорту "Бориспіль" щодо відновлення авіаперевезень після перемоги України. Тоді ж стало відомо, що наприкінці 2023 року в Україні можуть частково відновити польоти цивільної авіації. Вже зараз Україна переймає досвід від ізраїльських експертів щодо безпеки в умовах потенційних російських атак.

Водночас у квітні в "Украерорусі" повідомляли, що повітряний простір буде відкрито одразу після завершення воєнних дій та перемоги України. Тим часом Європейська організація безпеки повітряної навігації спрогнозувала, що обмеження на польоти цивільної авіації у повітряному просторі України, Росії, Білорусі та Молдови можуть зберегтися до 2029 року.

Своєю чергою речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у липні 2023 року заявив, що у найближчому майбутньому відновлення авіасполучення в Україні є небезпечним. Домовлятися з Росією про припинення обстрілів буде неможливо, до того ж всі аеродроми в Україні є оперативними.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.02.2024 15:23