Фото: Офіс президента

"Чекаю на тісну спільну роботу": Зеленський привітав Стармера із перемогою на виборах у Британії

Президент України Володимир Зеленський привітав Лейбористську партію Великої Британії та її лідера Кіра Стармера з перемогою на парламентських виборах.

У своєму дописі у соцмережі X гарант наголосив, що Україна та Велика Британія були й будуть надійними союзниками. 

"Ми продовжимо захищати і просувати наші спільні цінності — життя, свободу та міжнародний порядок, заснований на правилах", — зауважив президент.

До того ж очільник держави висловив сподівання на тісну співпрацю із новим урядом Британії.

"Бажаю новому уряду всіляких успіхів як у внутрішніх справах, так і у зміцненні лідерства Великої Британії на світовій арені. З нетерпінням чекаю на тісну спільну роботу над посиленням українсько-британського партнерства та відновленням міжнародного миру й безпеки", — наголосив президент України.

Крім того, Зеленський висловив вдячність Ріші Сунаку, який тепер піде у відставку, за незмінну підтримку від уряду Великої Британії під його керівництвом.

"Танки Challenger, ракети Storm Shadow, тренування наших пілотів на F-16 і перша двостороння безпекова угода – це лише деякі з наших спільних досягнень, які Україна ніколи не забуде. Дякую, Ріші", — зазначив президент.

Нагадаємо, 5 липня видання Sky News повідомляло, що британський прем’єр-міністр Ріші Сунак визнав, що його Консервативна партія програла на дострокових парламентських виборах 4 липня. Сунак зауважив, що тепер новим прем'єр-міністром Британії стане лідер Лейбористської партії Кір Стармер.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.07.2024 14:27