Фото: "Суспільне Одеса"

Через негоду знеструмлено близько 400 населених пунктів в 10 областях: де ситуація найгірша

Через негоду в Україні 26 листопада знеструмлено близько 400 населених пунктів у 10 областях. Найважча ситуація в Одеській області.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба.

"Триває робота над ліквідацією наслідків негоди в областях України. Залучено максимум бригад усіх необхідних служб, вони працюють у посиленому режимі 24/7. Надвечір погодні умови погіршились. Найбільший удар стихії приймає на себе Одеська область. Сніг засипає весь регіон, також є потужні пориви вітру", — наголосив Кулеба.

Наразі лише в Одеській області знеструмлені 278 населених пунктів. У місті Одеса місцями відсутні електро- та водопостачання. Майже 100 бригад працюють над відновленням усіх послуг. 

Загалом по України знеструмлено близько 400 населених пунктів у 10 областях: 35 у Миколаївській, 30 — у Кіровоградській, 22 — у Київській, 20 — у Полтавській, 18 — у Черкаській, дев’ять — у Чернігівській, вісім — у Дніпропетровській, шість у Донецькій та чотири у Сумській.

"Важка ситуація на дорогах. Тому окреме прохання до водіїв за можливості утриматися від поїздок, бути максимально обережними за кермом. В областях розгорнуто Пункти незламності, діють цілодобові координаційні штаби при ОВА. Навчання у школах регіонів, де вирує негода, 27 листопада також буде дистанційним", — резюмував Кулеба.

Нагадаємо, 26 листопада в Одесі та області різко погіршилася погода. На дорогах утворилася ожеледиця, регіон засипало снігом. Через посилення негоди рух на автодорозі М-15 Одеса — Рені в напрямку на Бухарест перекрито для всіх видів транспорту. Крім того, в Білгород-Дністровському районі зі снігового замету витягли автомобіль швидкої допомоги. 

Через негоду 27 листопада в Одесі та Київській області у школах запровадили дистанційне навчання. Водночас дитячі садки працюватимуть.

Також у тимчасово окупованому Криму 26 листопада вирує сильний шторм. Вітер вириває дерева з коренем та зносить дахи будівель. Море, яке вийшло з берегів підтопило ділянки автотраси Саки — Євпаторія. Окрім того, в Євпаторії море змило всі окопи, які викопали на пляжі рашисти. Окупаційна влада заявила про початок евакуації жителів Євпаторії із підтоплених будинків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.11.2023 22:57