Фото тематичне. Джерело: ДТЕК

Через обстріли окупантів знеструмлено шахту на Донеччині: там перебувало 17 людей

Внаслідок обстрілу в Донецькій області знеструмлювалось обладнання однієї з підстанцій. Без напруги залишились побутові споживачі та шахта. 

Про це повідомляє прес-служба Міненерго. За даними відомства, у шахті на той момент було 17 працівників, на поверхні виникла пожежа, яка була оперативно ліквідована.  

Також у Міненерго повідомили, що увечері 4 січня ворог обстріляв теплоелектростанцію у Донецькій області, постраждалих немає. Після атаки фахівці були змушені відключити блок.

Наслідки російських ударів відчули на собі й жителі Чернігівщини. Внаслідок обстрілу в області вимкнулась повітряна лінія, яка живить населений пункт — знеструмлено мешканців прикордонної громади.

Зазначимо, що 4 січня ввечері російські окупанти атакували Україну декількома групами "шахедів". Загроза обстрілу існувала у більшості регіонах нашої країни. На Черкащині було оголошено повітряну тривогу о 22:22 четверга, а про відбій загрози повідомили лише після опівночі 5 січня.

Нагадаємо, що вранці у п'ятницю рашисти знову поновили обстріли дронами. Одна група БпЛА рухалася північним курсом через Черкаську область на Київщину. Про загрозу також повідомляли для Чернівецької, Вінницької та Хмельницької областей.

За даними Черкаської ОВА, вночі 5 січня на Черкащині Сили оборони знищили п'ять ворожих ударних безпілотників. Минулося без потерпілих, однак уламки "шахедів" спричинили пошкодження.

Також минулої ночі російські терористи вдарили трьома безпілотниками типу Shahed по Херсонщині. Удари прийшлися по Високому Тягинської громади, внаслідок чого зазнали руйнувань адміністративна будівля та модульне містечко.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.01.2024 10:27