Художній керівник театру та заслужений артист України Андрій Бакіров. Фото: "Суспільне"

Драмтеатр у Чернігові зупиняє роботу через мобілізацію працівників

До Чернігівського драмтеатру надійшов лист з територіального центру комплектування та соціальної підтримки про виклик туди 34 працівників театру. Йдеться про акторів та технічний персонал.

Про це заявив художній керівник театру та заслужений артист України Андрій Бакіров, пише "Суспільне". За його словами, сімох або вісьмох людей відправили на дообстеження, а решту відправили на навчання.

"В нас Заслуженому артисту України Кукавєрову вже 56 років. І там є в цих списках водій наш, якому 59, мабуть, буде. Його відпустили поки на дообстеження", — наголосив Бакіров. 

Також він додав, що загалом лист стосувався 34 осіб. Там були навіть ті, хто вже служить у Збройних силах України. Драмтеатр не отримав статусу критично важливого підприємства для регіону, хоча запит на це з відповідними документами робили. Через це в театрі не мали можливості бронювати своїх співробітників.

"Я зараз не готовий сказати точно, скільки це чоловіків. Сім акторів, два звукооператори, один монтувальник, один музикант-скрипаль. Я не хочу когось там забути. Список у нас великий", — зазначив художній керівник театру

Багіров наголосив, що театр зачинено на невизначений час, адже без такої кількості співробітників він не може продовжувати свою роботу. 

"Зараз всі в такому шоковому стані. Забрали практично всіх чоловіків. Залишилися ті, які мають з певних причин бронь, також молодий актор, якому 24 роки, хтось навчається, і пенсіонери", — сказав Багіров. 

Нагадаємо, що згідно з новим законом про мобілізацію, військовозобов'язані мають оновити свої дані у територіальних центрах комплектування. За невиконання цих вимог порушникам загрожує штраф.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.05.2024 02:35