Черговий «epic fale» Трампа

30 ЛИСТОПАДА 2017 08:39

Президент Америки Дональд Трамп потрапив до чергового скандалу. Як повідомляє сайт TrueUA із посиланням на New York Nimes, цього разу він опублікував у Twitter відеоролики анти мусульманського змісту. Відео належить британській ультра націоналістичній групі. Такий крок Трампа вже засудив прем'єр-міністр Великобританії та багато інших політиків по обидва боки океану.

Відеоролики називалися: «Мусульманин знищує статую Діви Марії!», «Ісламістська мама штовхає підлітка з даху і вбиває його!» та «Мусульманський мігрант б’є голландського хлопчика на милицях». Але у одному з випадків нападник не був «мусульманським мігрантом», а у двох інших – відео демонструє події чотирьохрічної давності.

Це вперше за новітню історію США, коли Президент США дозволяє собі поширювати контент відверто екстремістського змісту. Попередники Трампа – Джордж Буш і Барак Обама намагалися всіляко уникати публічних повідомлень, які могли б сприяти розпалюванню міжнаціональної, міжрасової чи релігійної ворожнечі. Адже війна проти тероризму ніколи не була війною проти Ісламу. Але пан Трамп не прагне дотримуватися принципів толерантності та стриманості.

Сенатор Ліндсі Грем, республіканець від Південної Кароліни, який донедавна був союзником президента, заявив, що Трамп «легітимізував релігійний фанатизм» цими повідомленнями. «Нам потрібні союзники-мусульмани у війні з тероризмом», - сказав він. «Я можу лише уявити собі почуття наших мусульманських союзників, коли президент Америки легітимізує подібні настрої».

Реакція була гострою і в Лондоні. Прем'єр-міністр Тереза ​​Май, лідер Консервативної партії, також засудила дії президента Америки.

Політика, 30.11.2017 08:39