Четверта атака за п’ять днів: ОВА повідомила про наступ "шахедів" на південь Одещини

У ніч на 7 вересня російські загарбники вкотре атакували безпілотниками південь Одещини. Ворожі "шахеди" упродовж трьох годин тероризували український регіон.

Про це у Telegram повідомив начальник обласної воєнної адміністрації Олег Кіпер. Він наголосив, що це вже четверта атака Ізмаїльського району за останні п’ять днів.

"Внаслідок сьогоднішнього нальоту "шахедів" у декількох населених пунктах пошкоджені об’єкти цивільної та припортової інфраструктури, елеватор, адміністративна будівля. Постраждала одна цивільна людина. Водій вантажного автомобіля отримав легку травму ноги", — написав чиновник.

За словами Кіпера, на місці триває ліквідація наслідків. Працюють всі відповідні служби.

Чому Росія атакує переважно південні райони Одещини

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат пояснював, що росіяни атаками на південні райони Одещини ворог хоче "заморити голодом" і влаштувати продовольчу кризу у світі. Через обстріли страждає припортова інфраструктура та інші цивільні об'єкти.

"Зараз переважно атакують південні райони Одеської області, страждає портова інфраструктура та інші цивільні об’єкти, які ворог намагається вразити. Зрозуміло, які цілі ставить перед собою окупант… Тому вони атакують вже не вперше й Одещину і Миколаївщину, завдаючи ударів передусім шахедами", — розповів він.

Нагадаємо, у ніч на понеділок, 4 вересня, росіяни здійснили масовану ворожу атаку із застосуванням ударних дронів типу "Шахед" по півдню Одеської області. Удар прийшовся по цивільній інфраструктурі Подунав'я у двох територіальних громадах — там пошкоджено складські та виробничі будівлі, обладнання аграрних та промислових підприємств. Під час атаки росіян дрони впали та вибухнули на території Румунії, однак Бухарест спростовує цю інформацію.

У ніч на 6 вересня російські загарбники протягом майже трьох годин атакували Ізмаїльський район Одещини ударними безпілотниками. Внаслідок атаки одна людина загинула. Це співробітник агропідприємства, який отримав важкі поранення та помер у лікарні. У кількох населених пунктах зафіксовані руйнування та пожежі. Пошкоджено об'єкти припортової та сільськогосподарської інфраструктури: елеватори, адміністративні будівлі, агропідприємства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.09.2023 07:28