Фото: Міненерго

Чи готова Україна до газового блекауту: пояснення Міненерго

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що наразі триває підготовка до опалювального сезону в умовах потенційних обстрілів з боку РФ. Йдеться не лише про електроенергетичну, а й про газову складову.

Про це повідомляє ТСН.

За словами міністра, на сьогодні значна увага приділяється посиленню нашої ППО. Проте залучають й певні конструкції, які зможуть допомогти захиститися від ударів.

"Це абсолютно фізичний захист, так званий пасивний захист, але якій має спрацювати. Це перш за все – захист від уламків, але і неможливість завдавати прицільних ударів по об'єкту", — пояснив Галущенко.

Водночас Галущенко зауважив, що захищається не тільки електроенергетична частина. Звісно ж, мова йде і про постачання газу, це стосується і газової інфраструктури.

"Тому, безумовно, ми готуємося", — підсумував міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вперше в історії наша держава пройде майбутній опалювальний сезон користуючись газом лише власного видобутку. Україна активно збільшує обсяги накопичення блакитного палива.

Водночас у листопаді 2023 року ціна на газ коливатиметься від 7,70 до 9,99 гривні за кубічний метр блакитного палива. Тариф залежатиме від компанії, яка обслуговує окремого побутового споживача.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.11.2023 22:56