Фото: РНБО

Чи готова Україна до тривалої війни з РФ: оцінка Данілова

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що  головним завданням українців залишається перемога та вихід на кордони 1991 року, навіть якщо це триватиме довше, ніж хотілося б.

Відповідну заяву він зробив в інтерв'ю "Фокус".

"Наше завдання одне — це перемога. І ми розуміємо, що це вихід на кордони 1991 року. Тому що є Конституція. Вона чітко регламентує, що таке Україна. Якщо депутати будуть змінювати Конституцію, тоді ми можемо говорити про інше",  сказав Данілов.

Водночас посадовець наголосив, що "ті російськомовні діячі, які зараз заявляють, що нам не треба виходити на кордони 1991 року, мають на увазі, що рано чи пізно їм за ці слова прийдеться відповідати".

"Все, що записано у Конституції, має повернутися до нас — це перше. Друге — ми маємо спільно з партнерами зробити так, щоб бажання РФ ще раз нападати на нас чи сусідів, як вони це робили завжди, зникло",  наголосив секретар РНБО.

Також Данілов зазначив, що на сьогодні головне, що "у нас є дух і бажання, в решті решт, зробити незалежну державу".

"На превеликий жаль, ми не були абсолютно незалежні з 1991 року, з урахування тої фронди російської, яка постійно перебувала на території України, захоплювала цілі галузі, знищували їх і тримала під контролем. Ми маємо зробити висновки", — сказав він.

Крім того, за словами, секретаря РНБО зазначив, українці мають зробити так, щоб можна було отримати повну незалежність та побудувати Україну, про яку мріяли століттями.

"Це не значить, що ми будемо будувати монокультурне суспільство. Воно буде різноманітне. Але домінанта має бути за людьми, які є державниками, у яких є бачення, в якої країні вони живуть. Це можуть бути різні представники різних народів, у нас багатогранна країна, але те, що стосується питання мови, Конституції — на першому місті", — наголосив Данілов.

Нагадаємо, 26 жовтня секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що Україна найближчим часом збільшить виробництво боєприпасів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.10.2023 10:59