Фото: Генштаб ЗСУ

Чи контролює Росія авдіївський терикон: роз'яснення міської влади

Російські загарбники не полишають спроб оточити Авдіївку на Донеччині. Ворожа армія намагається тиснути у напрямку Бердичів.

Про це повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш, пише "24 Канал". За словами чиновника, російські окупанти не контролюють авдіївський терикон — це сіра зона, в яку заходять як українські, так і ворожі ДРГ. Закріпитися на цій території неможливо: коли туди заходять військові РФ, по них з артилерії та інших засобах працюють Сили оборони.

"Є сам терикон, а біля нього декілька невеличких. Це маленький терикон. Він багатошаровий, не звичайний класичний терикон. На одному з маленьких шарів, який умовно поряд з великим териконом, росіяни поставили прапори та зробили з цього якийсь цирк", — наголосив Барабаш.

Він також додав, що російські війська тиснуть у напрямку Бердичів, в бік до траси, проте залізниця не дає їм цього зробити. Якби авдіївський терикон був під контролем окупантів, то заїхати у місто було б неможливо

Також загарбники намагаються підійти до залізниці, яка перебуває під серйозним вогневим контролем ЗСУ. Українські захисники не дозволяють ворогу цього зробити.

"Зараз залізна дорога не має жодного сенсу з точки зору логістики, бо вона не використовується. Окупанти намагаються підходити до залізниці, штурмувати, але вогневий контроль з нашого боку там дуже серйозний", — додав Віталій Барабаш.

Нагадаємо, за даними британської розвідки втрати російських окупантів у війні проти України збільшилися на 90%. Це є наслідком численних штурмів Авдіївки ворожою армією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2023 15:59