Фото: tvoemisto.tv

Студентам пояснили, чи мають вони право на пільговий проїзд в Україні

Студенти в Україні мають право на пільговий проїзд у громадському транспорті згідно з законодавством. Знижка становить 50% на пересування в містах, міжміських автобусах та метро.

Про це повідомляє Координаційний центр з надання правничої допомоги.

Після вступу до вищого навчального закладу чи училища кожен студент отримує студентський квиток. Цей документ ідентифікує особу та містить персональні дані як студента.

При наявності студентського квитка, проїзд у загальних, плацкартних, вагонах другого і третього класу всіх категорій поїздів міжміського сполучення, а також у всіх вагонах регіональних поїздів та в поїздах приміського сполучення коштуватиме на 50% дешевше від звичайної вартості.

Також для студентів діє знижка 50% на проїзний у громадському транспорті, міжміських автобусах та метро. Пільгові квитки можна замовити онлайн, через центри обслуговування або через представників освітніх установ.

Варто зазначити, що зараз в Україні діють електронні студентські квитки. Вони мають рівнозначну цінність на рівні з пластиковим оригіналом державного зразка. Щоб створити студентський цифровий квиток необхідно завантажити додаток "Дія" або оновити його до останньої версії. Після чого документ підтягнеться автоматично.

Нагадаємо, в Україні деякі категорії громадян мають можливість безкоштовно подорожувати або отримувати квитки зі знижкою 50% на проїзд "Укрзалізницею".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.08.2024 02:35