Фото: Офіс президента України

Чи настане мир, якщо Україна віддасть Росії Донбас і Крим: пояснення Зеленського

Президент Володимир Зеленський заявив, що війна Росії проти України може зупинитися, якщо віддати окупантам Крим та Донбас. Проте це не призведе до миру.

Таку заяву український президент зробив в інтерв'ю каналу Fox News.

За словами Володимира Зеленського, він готовий до діалогу з 45-м президентом США Дональдом Трампом, який стверджував, що може "дуже швидко влаштувати мирний договір для України".

Президент України зазначив, що якщо Трамп має мирний план, то нехай він поділиться ним з Україною.

"Так, ми можемо зупинити цю війну, якщо ми віддамо Росії Донбас і Крим. На мою думку, наша країна не буде готова до такого мирного плану. Це не мирний план", — запевнив Зеленський.

У серпні 2022 року Трамп заявив, що Україна, щоб уникнути повномасштабного вторгнення Росії, "могла б відмовитися від Криму" або зійти з курсу на вступ до НАТО. Також він заявляв, що адміністрація президента Байдена "майже змусила" Путіна розпочати велику війну проти України.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна не може погодитись на переговори з Російською Федерацією, адже це буде черговою пасткою для нашої держави. За його словами, це дозволить главі Кремля Володимиру Путіну взяти паузу перед черговим "раундом" агресії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.11.2023 14:10