Фото: сайт президента

Чи передбачає план перемоги України заморожування війни: відповідь Зеленського

Під час вечірнього відеозвернення 18 вересня президент Володимир Зеленський заявив про готовність українського плану перемоги. У ньому не йдеться про заморожування війни з Російською Федерацією.

Текст звернення з'явився на сайті президента.

"І сьогодні вже можна сказати, що вже повністю підготовлений наш план перемоги — усі пункти, усі ключові акценти, визначені необхідні додатки з деталями до Плану. Все опрацьовано. Найголовніше тепер — рішучість реалізувати", — сказав глава держави.

Зеленський також підкреслив, що немає й не може бути жодної альтернативи миру, жодного заморожування війни чи будь-яких інших маніпуляцій, які просто перенесуть російську агресію на інший етап. 

"Нам потрібна надійна й тривала безпека для України, а отже — усієї Європи. Саме заради цього працюємо", — резюмував український лідер.

Нагадаємо, під час візиту до Києва 11 вересня американські дипломати ознайомилися з елементами плану перемоги України. Про основні його пункти їм розповів президент Володимир Зеленський.

Варто зазначити, що спікер Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що комплекс заходів, над якими США продовжують працювати, допоможе Україні перемогти Росію у війні. При цьому, на думку офіційного Вашингтона, немає такого виду зброї, яка мала б вирішальне значення на полі бою.

Раніше, Китай і Бразилія погодили спільний так званий "мирний план" щодо України. Однак представники української влади розкритикували такі "мирні ініціативи". Президент Володимир Зеленський наголошував, що альтернативні плани миру для України — це політичні заяви, які не містять конкретики та реального плану дій. Нещодавно він назвав "деструктивним" мирний план Китаю та Бразилії. За його словами, він не враховує реальну ситуацію та наперед узгоджений з Кремлем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2024 20:58