Метью Міллер. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

"Цей план може спрацювати": у США схвально оцінили нові ініціативи України

Під час візиту до Києва 11 вересня американські дипломати ознайомилися з елементами плану перемоги України. Про основні його пункти їм розповів президент Володимир Зеленський.

Про це заявив на брифінгу спікер Державного департаменту США Метью Міллер, коментуючи заяву постійної представниці США при ООН Лінди Томас-Грінфілд про те, що вони вже бачили мирний план Зеленського.

"Коли ми відвідували Київ минулого тижня, нас ознайомили з елементами плану, і так, ми поділяємо оцінку Томас-Грінфілд", — сказав він.

За його словами, тоді президент Володимир Зеленський сказав, що він із нетерпінням чекає на детальне представлення цього плану Джо Байдену найближчими днями чи тижнями.

"Я думаю, що ми дочекаємося цієї зустрічі, перш ніж робити якісь подальші висновки щодо нього", — зауважив Міллер.

Але він відмовився коментувати можливі терміни реалізації плану перемоги, оскільки саме Зеленський повинен описати всі деталі.

Перед цим постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд повідомила, що вже ознайомилася з планом Володимира Зеленського щодо закінчення війни.

"Ми бачили мирний план президента Зеленського. Ми вважаємо, що він викладає стратегію та план, які можуть працювати. І нам потрібно побачити, як ми можемо сприяти цьому, спілкуючись з усіма главами держав, які будуть тут, у Нью-Йорку. Ми сподіваємось досягти певного прогресу, ось для чого ми тут", — наголосила вона.

Нагадаємо, Міллер також заявив, що комплекс заходів, над якими США продовжують працювати, допоможе Україні перемогти Росію у війні. При цьому, на думку офіційного Вашингтона, немає такого виду зброї, яка мала би вирішальне значення на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.09.2024 13:59