Юрій Ігнат. Джерело: командування Повітряних сил ЗСУ

Чи планує Росія масований обстріл України 24 лютого: відповідь Ігната

Спрогнозувати коли буде черговий масований обстріл росіян по Україні неможливо. Проте очікувати ворожих атак потрібно завжди, адже це країна, яка намагається знищити українців. 

Таку заяву зробив речник Повітряних сил Збройних сил України в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Очікувати від Росії якоїсь гидоти треба завжди, тому що це країна, яка намагається нас знищити. Можливо, і буде якась прив'язка до дат, а можливо і не буде. Я хочу нагадати як було торік, була перша річниця, всі чекали і 23 лютого, і 24. Тоді не було обстрілів ні 23, ні 24", — зазначив він.

Військовий також нагадав, що минулого року окупанти здійснили масований ракетний обстріл 9 березня. Проте він попередив, що розслаблятися не варто.

"Аж на цей час було відтягнуто чергову масовану атаку. Тому розслаблятися не потрібно, ППО завжди в готовності до відбиття повітряного нападу противника", — наголосив Ігнат.

Нагадаємо, вночі 23 лютого війська країни-агресорки атакували територію України 31 ударним безпілотником типу "Шахед", трьома зенітними керованими ракетами С-300, протирадіолокаційною ракетою Х-31П та двома крилатими ракетами Х-22. Влучання були зафіксовані у Дніпрі та Одесі. 

Зокрема, в Одесі один з безпілотників впав на цивільне підприємство в прибережній зоні міста. Внаслідок влучання спалахнула пожежа. З пошкодженої будівлі вдалось визволити охоронницю, вона не постраждала. Внаслідок обстрілу загинули троє людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.02.2024 18:15