Фото: Shutterstock

Чи позначиться позиція Угорщини на підтримці України: заява МЗС Німеччини

Протидія з боку Угорщини не вплине на позицію Європейського Союзу щодо підтримки України. Країни-члени блоку можуть приймати рішення й без участі Будапешту.

Таку заяву зробив речник Федерального міністерства закордонних справ Німеччини, пише Handelsblatt.

За словами представника німецького МЗС, підтримка України продовжиться в будь-якому випадку. Він повідомив про план закріпити 50 мільярдів євро фінансової допомоги в майбутніх бюджетах Євросоюзу.

"Для нас, як для німецького уряду, очевидно, що фонд для України залишається найкращим і найбільш стійким рішенням з нашої точки зору", — сказав він.

Речник також запевнив, що навіть без Угорщини інші 26 країн Європейського Союзу зможуть діяти. Проте він не уточнив, як саме це відбуватиметься.

Країни ЄС розробляють план "Б"

Handelsblatt наголошує, що згідно з повідомленнями інших ЗМІ, наразі розробляється план "Б", який може включити міжурядову угоду між 26 членами ЄС без Угорщини або ж гарантії цих країн для відновлення запозичень з боку Єврокомісії. Втім, речник МЗС Німеччини заявив, що закріплення в бюджеті Євросоюзу залишається пріоритетом для його уряду.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що країни Європейського Союзу схвалять рішення про виділення 50 мільярдів євро довгострокової підтримки для України. Це станеться, навіть попри можливе вето Угорщини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.12.2023 16:59