Дмитро Кулеба. Джерело: МЗС України

Країни ЄС виділять Україні 50 млрд євро за будь-яких обставин: Кулеба розповів, як це відбудеться

Країни Європейського Союзу схвалять рішення про виділення 50 мільярдів євро довгострокової підтримки для України. Це станеться, навіть попри можливе вето Угорщини.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Він зазначив, що оформлення рішення про 50 мільярдів євро для України перенесли на початок 2024 року не через вето Угорщини. Таким чином, за словами Кулеби, 26 держав Євросоюзу хотіли дати час Будапешту, щоби домовитися про приєднання до виділення коштів, оскільки "в ЄС не хочуть ситуації, коли постійно ухвалюється рішення без однієї країни".

"Рішення про те, що Україна отримає ці гроші, відбудеться. Залишилося одне запитання: чи зроблять це 27 країн разом — усі члени ЄС включно з Угорщиною. Угорщині дали місяць на проведення додаткових переговорів, чи ці гроші виділять 26 країн ЄС без Угорщини", — сказав Кулеба.

Міністр додав, що наразі питання полягає у внутрішній єдності блоку. І зараз 26 держав-членів Євросоюзу докладають усіх зусиль, щоби його зберегти. Але якщо цього не вдасться, то "гроші все одно виділять".

Нагадаємо, минулого тижня Дмитро Кулеба розповідав, що українські дипломати важко працювали над рішенням про відкриття вступних переговорів з Європейським Союзом. Найскладнішим етапом стали переговори очільника міністерства закордонних справ з угорськими колегами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.12.2023 23:22