Фото: vechirniy.kyiv.ua

Чи продовжить Росія обстріли енергосистеми України: відповідь розвідки

Російська Федерація продовжить обстріли української енергосистеми. Окупанти ставлять за мету припинення постачання нафтопродуктів та електроенергії до нашої держави.

Про це повідомив представник української розвідки та Повітряних сил ЗСУ, пише "РБК-Україна".

Водночас нові цілі окупантів можуть стати транспортна та гідротехнічна інфраструктура.

"Їх основним завданням залишається знищення енергосистеми України. Йдеться не лише про об'єкти електрогенерації, а про паливно-енергетичний сектор в цілому — вони хочуть припинити постачання і нафтопродуктів, і електроенергії", — переконаний представник військової розвідки Міноборони Андрій Черняк.

За словами спікера Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, новими мішенями ворога можуть стати транспортна та гідротехнічна інфраструктура.

"Схоже, що вони, можливо, зрозуміли: створити в Україні блекаут не вдасться, а зима вже закінчується, ракети у дефіциті, тому, ймовірно, вони плануватимуть удари по інших цілях", — припустив Юрій Ігнат.

Варто відзначити, що окупанти змінили у тактику обстрілів України. Так, останній відносно масований обстріл стався 16 лютого, коли агресор випустив 36 ракет. Тобто скоротився інтервал та кількість ракет у залпі. Ще одна відмінна деталь — тоді було набагато більше старих Х-22, аніж під час попередніх атак.

До того ж 10 днів тому росіяни атакували вночі, а не вдень, як робили раніше, коли навантаження на енергосистему більше. Але цього разу головною метою була не енергетика, а скоріше паливні об'єкти. Наприклад, частина ударів припала на Кременчуцький НПЗ. Наступний обстріл був лише через два дні і тоді ворог випустив лише чотири "Калібри". Голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій заявив, що одна ракета потрапила у військовий об'єкт, а друга впала поблизу зупинки громадського транспорту.

Нагадаємо, у понеділок, 27 лютого, рашисти атакували столицю України іранськими дронами "Шахед". Сили протиповітряної оборони Києва знищили дев'ять дронів-камікадзе у повітряному просторі довкола столиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.02.2023 09:19