Фото: wikimapia.org

Чи справді ДСНС проводить евакуацію населення Харкова: у МВС звернулись до жителів регіону

В українському інформаційному просторі з'являються фейкові повідомлення нібито від Державної служби надзвичайних ситуацій України щодо проведення евакуації з Харкова та його околиць через ймовірне оточення міста російськими окупантами.

Про це йдеться у Telegram-каналі Міністерства внутрішніх справ.

У відомстві разом із Центром протидії дезінформації інформують, що вказані публікації є російським інформаційним вкидом, спрямованим на дестабілізацію ситуації в Україні. У такий спосіб окупанти, не маючи змоги досягти бажаного на полі бою, намагаються посіяти паніку та хаос в українському суспільстві. 

"Закликаємо вас не довіряти сумнівним джерелам інформації! Наразі Сили безпеки та оборони України надійно тримають позиції вздовж усієї лінії фронту та дають гідну відсіч ворогові, зокрема і в Харківській області. Будьте пильними та не дайте себе ошукати!" — додали у МВС.

Окупанти розповсюджують фейк про евакуацію населення з Харкова

Інфографіка: Telegram-канал МВС

Нагадаємо, на початку березня росіяни поширювали неправдиву інформацію, про те, що нібито з Харкова "евакуюють держустанови". Таким чином окупанти намагаються посіяти паніку серед населення.

За даними американського Інституту вивчення війни, російські загарбники намагаються просунутися на Куп'янському напрямку та перекидають туди додаткові сили. На даному відтинку фронту тривають активні позиційні бої.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.04.2024 20:59