Фото: Рixabay

Рашисти поширюють фейк про "евакуацію держустанов" з Харкова

Росіяни поширюють неправдиву інформацію, про те, що нібито з Харкова "евакуюють держустанови". Таким чином окупанти намагаються посіяти паніку серед населення.

Про це повідомив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Так, у мережі розповсюджують фейки, що "українська влада вивозить з Харкова архіви та експонати". Пропагандисти заявляють, що до евакуації готуються усі державні установи міста. Прокремлівські ресурси пишуть, що "це пов'язано із загрозою приходу в місто російських військ".

Водночас у ЦСК наголошують, що це неправдива інформація.

"Заяв про нібито "евакуацію з міста" немає ні на офіційній сторінці місцевої ОВА, ні на сторінках міськради. Подібної інформації немає і в каналах комунікації вищого керівництва країни", — пояснюють у Центрі.

Громадян закликають не вірити неперевіреній інформації та запевняють, що зараз Харкову не загрожує прихід окупаційних російських військ, "адже Сили оборони України роблять усе можливе, щоб не дати ворогу жодного шансу".

Нагадаємо, на початку лютого російські пропагандисти запускали дезінформаційну кампанію про нібито втрати Сил оборони України під Селидовим на Донеччині. Таким чином російські загарбники намагалися відвернути увагу від своїх щоденних колосальних втрат на Таврійському напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.03.2024 20:41