На фото: Юрій Ігнат. Джерело: Командування Повітряних сил

Чи варто очікувати обстрілів РФ на Новий рік: Юрій Ігнат поділився прогнозом

Силам оборони невідомі плани російської армії на новорічну ніч. Проте українцям не варто ігнорувати повітряні тривоги та необхідно прислухатись до попереджень військових.

Таку заяву в ефірі телеканалу "Ми Україна" зробив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

"Є об'єкти, які в них в пріоритетах з направлення туди як "шахедів", так і крилатих ракет. Ми вже зараз бачимо що ось летять "шахеди" зі сходу. Нам чекати від Росії неприємностей потрібно постійно. Не треба думати, що у Новий рік вони захочуть (обстрілювати, — ред.), а на другий день зроблять паузу", — наголосив речник.

Юрій Ігнат також нагадав, що Повітряні сили як завжди будуть на постійній варті.

Раніше Юрій Ігнат заявив, що російські загарбники відчувають дефіцит ракет, адже процес їх виробництва дуже дорогий. Натомість в окупантів достатня кількість ракетоносіїв.

Нагадаємо, 29 грудня під час масованої атаки на Україну російські терористи випустили близько 110 ракет різних типів. За словами президента України Володимира Зеленського, "Росія била майже всім, що має у своєму арсеналі: "Кинджали", С-300, крилаті ракети, БПЛА. Стратегічні бомбардувальники запускали Х-101/Х-505".

На масовану ракетну атаку відреагував президент Зеленський. Він висловив співчуття рідним і близьким загиблих й побажав якнайшвидшого одужання постраждалим. Очільник держави запевнив, що відповідь ворогу обовʼязково буде.

Згодом журналісти підрахували, що ця масована атака коштувала Російській Федерації щонайменше 1,27 мільярда доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.12.2023 20:45