Дмитро Плетенчук. Фото "Укрінформ"

Чи впливає російський флот на бойові дії в Україні: відповідь ВМС

Фактично флот країни-агресорки Росії більше не має впливу на перебіг бойових дій в Україні.

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

"Більш професійно на це питання можуть відповісти колеги з розвідки. Я можу зазначити, що який би там не був ступінь готовності та кількість одиниць, — вплинути на перебіг бойових дій на нашому театрі це фактично не може", — сказав Плетенчук.

Посадовець наголосив, що противник міг би перекинути деякі кораблі внутрішніми водами, проте не буде цього робити, адже "не може дати раду навіть тим одиницям, які в них залишаються в Чорноморському морі, який фактично паралізований в Азово-Чорноморському регіоні".

"Що стосується інших акваторій, як, наприклад, Середземномор’я, звідти сюди вони так само не можуть потрапити", — додав речник ВМС.

За словами Плетенчука, хоч Росія і вважає себе "потужною морською державою", але вона технологічно відстає від країн Північноатлантичного альянсу.

Зазначимо, на початку жовтня речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук розповідав, що збільшення кількості випадків виведення російських суден-ракетоносіїв в акваторію Чорного моря пов'язане із заходами щодо розосередження корабельного складу з метою вивести його з-під удару. Ймовірно, окупанти очікують на можливу атаку на пункт базування кораблів.

Нагадаємо, станом на ранок понеділка, 14 жовтня, в акваторії Чорного моря росіяни тримали кораблі, які є носіями крилатих ракет. Через це Україні може загрожувати ракетна небезпека.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.10.2024 16:43