Фото: ua-energy.org

Чи є можливість колапсу в енергосистемі через удари РФ: пояснення "Укренерго"

Колапсу в енергосистемі України не буде, навіть у тому випадку, якщо держава-агресорка Росія здійснить масовані атаки на енергооб’єкти у період похолодання.

Про це в ефірі телемарафону розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький. Він зауважив, що низькі температури — це випробування для будь-якої енергосистеми.

"Це вже буде не вперше. Саме такі періоди росіяни вибирали перед своїми масованими атаками. Ми це вже проходили близько 20 разів. Це, звичайно створить нам додаткові проблеми. Але я впевнений, що це буде питання тривалості можливих перерв в енергопостачанні через пошкодження якихось об’єктів, проте колапсу в енергосистемі не відбудеться. Ворог цього не досягне", — розповів Кудрицький.

За словами посадовця, для того, щоб пройти цей складний період без відключень, потрібно виконати дві умови: залучити до роботи всі енергоблоки електростанцій, які зараз перебувають в поточних ремонтах та в повному обсязі використати 1700 МВт технічної можливості імпорту, яку "Укренерго" відкрило наприкінці минулого року. 

Також українці мають ощадливо використовувати електроенергію в ранкові та вечірні години, коли споживання найбільше.

Нагадаємо, раніше керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк попередила українців, що російські війська можуть завдати нових масованих обстрілів із настанням морозної погоди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.01.2024 21:56