Фото: lula.com.br

Чи заарештують Путіна в Бразилії під час саміту G20: несподівана заява президента

Російського диктатора Володимира Путіна не заарештують на саміті "Великої двадцятки" у Бразилії, попри те, що країна є підписантом Римського статуту. Керівництво країни не проявлятиме жодної ініціативи у даному питанні.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Бразилії Мауро Вієйра, пише бразильська служба BBC. Очільник бразильського МЗС наголосив, що Путіна запрошують на саміт G20, який пройде у 2024 році в Бразилії, оскільки РФ є членом "Великої двадцятки".

"Ми повинні розглядати це у кожному конкретному випадку. Завжди, навіть у правилах МКС, є режим для голів держав, який ми повинні вивчити. Якщо він (Путін, — ред.) захоче приїхати, ми будемо дуже раді його присутності на зустрічах у Бразилії", — йдеться у заяві міністра.

Вієйра також сподівається на те, що главі Кремля "вдасться уникнути арешту", якщо він приїде до Бразилії.

"Я не знаю. Не думаю, що це можливо. Я також сподіваюся, що ні. Я не знаю. Ми не виявлятимемо жодної ініціативи, щоб це сталося", — сказав глава МЗС Бразилії.

Посадовець також додав, що для арешту Путіна "має бути наказ". Проте чиновник не уточнив який саме.

Нагадаємо, президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва відмовився зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським в аеропорту Бразиліа. Бразильський лідер відправив на зустріч свого секретаря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.12.2023 21:55