Фото: armyinform.com

Чи здатна Росія викорінити корупцію в армії: оцінка британської розвідки

Намагання обмежити корупційні практики, які запроваджує різними заходами військовий міністр Російської Федерації Андрій Білоусов, навряд чи зможуть викорінити корупцію у військових закупівлях.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Як відомо, 26 липня колишнього заступника міністра оборони Росії Дмитра Булгакова заарештували за звинуваченням у корупції. Він працював на цій посаді з 2008 до 2022 року.

Російські медіа підтвердили, що звинувачення пов'язані із закупівлею продовольства для військовослужбовців, яке було непридатним для споживання людиною, проте його купувало міністерство оборони Росії за завищеними цінами, ймовірно, в обмін на хабарі тодішньому заступнику міністра оборони Булгакову.

За інформацією британської розвідки, корупція широко поширена у російській військовій промисловості та широко допускається у певних межах доти, доки залучені особи користуються необхідним рівнем політичного заступництва.

Повномасштабна війна проти України призвела до жорсткого припинення корупційних практик у практичному сенсі, щоби скоротити бюджетні втрати під час дуже дорогої військової кампанії. Але це відбувається також тому, що політичні покровителі, такі як колишній військовий міністр Сергій Шойгу, втратили прямий вплив на процеси закупівель.

"Хоча нинішній міністр оборони Андрій Білоусов, імовірно, намагається обмежити корупційну практику, вкрай малоймовірно, що він зможе чи захоче викорінити корупцію у російських оборонних витратах", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, наприкінці липня стало відомо, що в російській оборонній галузі останніми тижнями прокотилася хвиля чисток. Це пов'язано із корупційними скандалами, які відбулися за участі чиновників "оборонки".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.08.2024 12:55